Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi tittar in en stund hos Jesu vänner på fredagen , en lång väntan


Långfredagen - Den längsta dagen

I påskens innersta hjärta,
ett gravrum: dödens signum,
rymligt nog för en man.

En kropp , hårt skadad,
brutalt misshandlad,
nu svept i dåtidens begravningskläder.

Kampen mellan ljus och mörker
når sitt klimax.
Där rasar en andlig och mänsklig jordbävning.

Mänsklighetens öde står på spel,
framtiden dold i osäkerhetens dimma.
Vad kommer att ske?

Lärjungarna och de som följt Jesus,
är förtvivlade; otröstliga,
ett totalt kaos råder bland dem,
allt är i spillror.

Dysfunktionella och
smått apatiska,
orkar dom inte röra på sig,
sitter i ett rum på övervåningen,
och suckar.

Petrus våndas jämmerligt,
och stönar efter sitt svek,
att inte velat känna Jesus.
Ingen matlust,
men får i sig lite avslaget vatten.




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-29 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP