Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag dödade Jesus

Nu ska jag berätta
När jag blev intim med Jesus
Sådär riktigt nära kom vi
Hans andedräkt i min.

Det nalkades påsktid
Precis som det gör nu
Liljorna stänkte gula
Mot det nyfödda, gröna gräset.

Jesus dog för mig
Fan ta mig om jag råkade glömma
En smutsig själ som jag
Gjorde Han ren.

"Smörj ditt hår i olja
Så att de inte ser att du fastar"
Förkunnade prästen Janusz
Utanför sakristian.

Japp, sagt och gjort
Bröd och vatten och sen
Var jag redo att möta Jesus
I härligheten.

Passion of the Christ
Och en rosenkrans från Rom
Jag bad och grät inför Honom
Händerna knäppta på sängkanten.

"Åh kära Jesus",
viskade jag så skört
"Rädda min själ från synd
När kroppen vandrar fri".

Det var ett trick jag kunde ta till
Om jag höll andan och fokuserade
Plötsligt så kände jag det
I hela bröstkorgen.

"Han är här!
Åh, min Jesus"
Mitt hjärta fylldes med fröjd
Och en ljummen värme, så gudomlig.

Och hans värme klädde mig av
Som en ros öppnade jag mig
"Jag är ditt kärl, Jesus
Använd mig".

På korset hade han dött
Men han var så levande inuti mig
Jag, som ännu var orörd
Av alla världens hemskheter.

Långfredagen passerade
Påsken var ljus och ljuvlig
Omringad av vänner, kärlek
Jesus låga.

Dagarna gick
Jag blev äldre
Jag blev smutsigare
Jag ville ha allt.

Varje gång jag drack
Varje gång jag svor
Varje gång jag levde
Slocknade Jesus lite grann.

Jag jagade kärlek, jagade lust
Hedonismen kletade min oskyldiga prakt
Och en dag, när jag kallade
Fanns Jesus inte där.

När jag blev våldtagen
Fanns Jesus inte där.

När jag överdoserade på piller
Fanns Jesus inte där.

När jag ville hoppa framför tåget
Fanns Jesus inte där.

När jag trodde att jag var besatt
Fanns Jesus inte där.

När jag skar mina armar i ränder
Fanns Jesus inte där.

När jag sökte professionell hjälp
Fanns Jesus inte där.

När jag läkte min skam och skuld
Fanns Jesus inte där

När jag började njuta av livet
Fanns Jesus inte där.

När jag räddade mig själv från fördärvet
Fanns Jesus inte där.

När jag försökte döda Jesus
Fanns Jesus inte där.




Fri vers (Prosapoesi) av Koppartråd
Läst 53 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-28 17:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
han fanns där för mig.
tråkigt att du inte kände det.
2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd