Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samlar ihop mig

Ett fång av evigheten.
Doft av vildrosad vargflock.
Lockar till mig de som inte vill ha mig.
Flanerar på havets djupblå stråk.
Men ändå någon slags rikedom att ännu känna tröst.
Backar tillbaka när skuggorna förföljer mig.
Insikt.
Rå insikt.
Viskande städer så blyertsgrå dess svarta tunga.
Hortensian vissnar för varje romantisk stund.
Ju mer hägrarna lyfter.
Desto oftare jag höjer mitt huvud.
Ibland vinner jag spelet.
Men oftare jag förlorar mig själv.
Såg tussilago i förrgår.
Så äkta, naket och skört.
Så närvarande i sin skönhet.
Rear ut det bottenlösa rädslorna.
Sätter högre pris på modet.
Att våga vara.
Sig själv.
En allé av vingklippta rådjur.
Jag följer dem med blicken.
De leder mig bort mot blodlönnen.
Hon torkar mina tårar.
Som om verkligheten inte fanns.
En dag i taget.
Samma stigar.
Bara andra fotspår.
Leder mig bort.
Där körsbärsträden alltid blommar.
Och jag finner mig själv.
Den flortunna försommaren darrar.
Den är här för att stanna.
Den smeker min hud.
Jag känner mig hel igen.
Pusselbitarna passar.
Jag stänger dagboken.
Den behöver inte veta allt.
För sanningen finns i mitt hjärta.
Där svarta korpar byggt sitt bo.
Så får det vara.
Så får det vara.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-04-11 14:37



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"Jag stänger dagboken.
Den behöver inte veta allt.
För sanningen finns i mitt hjärta."

jag var i storstockholm innerstad
hade bara på mig mjukisar
och en t-shirt
fast det var höst...
ett par frågade om de
skulle ringa rättpsyk?
happ...
nån goth flörtade med mig
men jag vågade inte ta steget
jag tänkte något om tracey
och tänkte "förlåt för att jag
inte bloggar om det här nu"
har ju ingen telefon
hon svara "it doesnt matter
its in the heart" <3
2024-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP