Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


Med profetens hjärta

  • Dikt tillägnad en gatans man

 

Bland Gatans människor

Finns det gott om plats och där

Förkunnar han med profetens hjärta

Bakom en bildskärm numera

En massa åsikter har han

Det är ju hans rättighet anser han

Ställa andra till svars

För sådant han inte förstår!

Eller önskar veta mer om

Utan bevis har han en uppfattning

Men med påhittade bevis

Stärker det hans fördom

Det sker förtal av andra utan

Att de ens har träffats

Det tros sant om andra utifrån

Det som beskrivs

I sociala medier

Men där bakom ryms

Så mycket mer om

En enskild människa

Vad vet vi egentligen om

Varandra som är sant?

Mer än sådant som är

Allmän mänskligt?

På krogen dras cyniska skämt

För att ha något att säga

Rykten florerar mellan träden

I baktaleriets djungel

Fejkade profiler och

Bedrägligt beteende

Har blivit norm för bondfångeri

Att vara skeptisk till och

Mot folks ytliga fördomar

Och ta dem med en nypa salt har

Blivit hans krav för överlevnad

Och för att inte förlora förståndet

Oskyldig konfrontation kan leda till

Ond bråd död och dåligheter

I denna mångtydiga värld tror han

Osynlig blockering blir hans svar!

Han har blivit äldre numera

Och väljer att stanna hemma

Skåda därför varje steg du tar

Med profetens hjärta!

 

Taleptox Skrev

Den 20240413

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-13 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP