Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


Kärlekens vågskål

Fyra personer och vänner, två män och två kvinnor,

sitter vid ett middagsbord och

Äter middag samt samtalar om kärlek.

”En vuxen kvinna kan oftast älska flera män samtidigt.

Sin man, sina manliga barn, sin manliga förälder,

En före detta man, eller en manlig älskare.” säger en av männen

”Hur vet du det?” frågar den andre mannen

”Jag vet det av erfarenhet. Så har åtminstone

Jag lärt känna de kvinnor jag polat med” säger den förste mannen

Den andre mannen harklar sig och säger ”Men en man har ibland

Krav på sig från en kvinna att bara älska henne.” säger han

”Hur vet du det?” frågar den ena kvinnan den ene mannen

”Så har den kvinna jag är ihop med uttalat sig” säger han

”Om mannen uttalat säger sig älska flera kvinnor

Samtidigt leder det ibland till skilsmässa.” Säger den förste mannen

”Så sant. Sådan är kärleken. ” säger den andre mannen

”Det behöver inte vara sant. Om så sker avgörs av

Hur vidsynt mannen respektive kvinnan är.”

Och den andra kvinnan fortsätter

”Det finns de som lever i ett öppet förhållande

Där de tillåter varandra att ha flera partners också”

Säger den andra kvinnan

”Man kan vilja vara ihop med någon man tycker om också”

Säger den första kvinnan

”Sådan är jämlikheten numera i ett modernt samhälle.”

Säger den förste mannen

”Jämlikhet!?!?! Vilken verklighet lever du i?”

Säger en av kvinnorna

”Är vi inte mer jämlika numera än förr på t.e.x

1800 talet t.ex. ” säger en av männen

”Detta är ett hett ämne många har åsikter om”

Säger en av kvinnorna

”Sådan är kärlekens vågskål – Komplicerad!!”

Säger en av männen

”Nu har vi ätit färdigt. Ska vi ta en promenad nu?”

Säger en av kvinnorna

”Det kan vi göra” säger en av männen

”Ska inte du och jag hitta på något annat??

Istället för promenad. Det lät så intressant

Det du sa om kärlekens vågskål”

Säger en av kvinnorna till den andre mannen

”Det kan vi göra” säger den ene mannen

De två paren avbryter middagen

och går åt varsitt håll

 

 

Taleptox skrev

Den 20240416

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-04-16 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP