Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finland slutar betala ut folkpension till finländare i Sverige.


Finland slutar betala folkpension till finländare i Sverige

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/slutar-betala-pension-till-boende-i-sverige-de-drabbas/ar-BB1lJ5CS?ocid=ems.msn.dl.GatkletturIceland&cvid=df04ffb94ea542cb846ab2a798eae238&ei=14

Finland slutar betala ut folkpension till finländare i Sverige.
Hur många är drabbade?
Pensionsförändringar: Finland slutar betala ut folkpension till personer som bor utomlands, vilket drabbar många finska medborgare i Sverige.
Åtstramningar: Den finska regeringen har genomfört åtstramningar, inklusive höjd moms och andra åtgärder, för att stärka landets ekonomi.
Budgeteffekter: Förändringarna förväntas ge den finska statskassan en extrainkomst på över 30 miljarder kronor per år.
Pensionssparande: Genom att stoppa folkpensionsutbetalningarna utomlands sparar Finland 450 miljoner kronor.
Referens: msn.com

Hur påverkar detta finska medborgare i Sverige?
Vad är anledningen till dessa åtgärder?
Finns det några invändningar mot besparingarna?
Enligt den senaste statistiken från Statistisk sentralbyrå föddes över 2 miljoner människor utomlands i Sverige år 2023, vilket är 20 procent av befolkningen.
Detta inkluderar personer från Finland och andra länder. För mer detaljerad information om fördelningen av utrikes födda i olika regioner och kommuner i Sverige kan du besöka SCB:s officiella hemsida.

När det gäller den finska befolkningen i andra länder finns det ingen specifik statistik i de sökresultat jag har tillgång till. För att få exakta siffror om finska medborgare i olika länder är det bäst att konsultera officiell statistik från finska myndigheter eller internationella databaser som samlar in sådan information.

F.n: Hej, Gunnar Hilén VIP. tror du att statistik går att få fram, eftersom du är där på plats i Finland.
hur många filändrare bor i olika länder? Eller om de får vistas i vissa lokaler, om de validerar medborgarskapet.
det är en fråga på tapeten i alla länder för att få fart på derass ekonomin.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 208 gånger
Publicerad 2024-04-16 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP