Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårtreceptet som blev en världsomspännande vurm!






.Tårtreceptet som blev en världsomspännande vurm! Det är klart på bara några minuter!


I denna tid när matlagning hemma har blivit en favoritaktivitet för många människor är snabba och läckra recept alltid välkomna. Och en tårta som kan tillagas på bara några minuter är definitivt en perfekt lösning för den som har sötsug.


För att förbereda kakan som föreslås av oss idag behöver vi följande ingredienser för degen:


- 100 gram smör;
- 130 gram socker;
- 2 ägg;
– 220 gram grädde;
- 220 gram mjöl;
- 10 gram bakpulver;
- 1/3 tesked salt;
– 1 burk persikor eller aprikoser.


Till krämen behöver vi:


- 350 gram ost;
- 1 ägg;
- 1/2 tesked vanilj;
- 2 skedar socker;
– 2 skedar grädde.


Till ströbrödet behöver vi:


- 120 gram mjöl;
- 60 gram socker;
- 60 gram smör.


För att förbereda kakan, följ dessa enkla steg:


1. Häll strösockret i en skål med mjukt smör och rör om tills smulorna löst sig.
2. Tillsätt äggen i blandningen, sedan grädden och blanda tills det är slätt med en visp.
3. Häll mjölet och bakpulvret i blandningen och knåda sedan degen.
4. Täck formen med bakplåtspapper, smörj den med smör och lägg degen, bred ut den i ett jämnt lager. Skär persikorna på mitten och lägg dem på ytan av degen.
5. För att förbereda grädden, kombinera osten med ägg, vanilj, socker och grädde. Vispa ostblandningen med en mixer tills du får en homogen och frodig massa.
6. Täck persikolagret med grädde, fördela det jämnt. Blanda mjöl, socker och smör i en skål och smula.
7. Lägg ströbrödet ovanpå och grädda kakan i 170 grader Celsius i 1 timme.
8. God aptit!


Delikatessen som inte bör missas! Med en perfekt konsistens och en inbjudande smak kommer denna persika- eller aprikoskaka garanterat att älskas av hela familjen. Eftersom det är klart på bara några minuter är det ett perfekt recept för dagar då du vill unna dina nära och kära något sött och lätt att tillaga.

 

 


 

 

 

 






 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-17 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP