Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Man räknar med stora vinster  

 

 

Som unge man räknar med besannade drömmar

Med besannat kärlek och livspartner

Med familj och jobb och vänner och släktingar omkring

 

Tiden går fort

Drömmarna bleknar

Människan åldras

 

Siffrorna blir till nollor

Familjen blir till nollor

Barnen blir till nollor

 

Till nollor blir släktningarna

Till nollor blir vännerna

Till nollor blir man sig själv

 

Till nollor blir bandet till landet man bor i

Till nollor blir bandet till samhället

Till nollor blir bandet till Gud

 

Allt var en lögn

Allt var en bluff

Allt var overkligt

 

Vinstens belöningen var och är,

Dumpat på ett äldreboende tills döden

Hatat av landet och samhället för att det kostar mycket

 

Unge DU!

Dröm sig inte med vinster i livet

Utan räkna med stora förluster genom hela livet

 

Ensamt står unge du för kostnaden!

Ingen räcker fram en hand!

Ingen bryr sig om!

 

Dumpat, hånat och föraktat på ett äldreboende

Slut på människans existens

Bye, Bye och Tack för ingenting




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-18 10:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP