Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Recept

I boken som jag fann på loppis,
läser jag om maträtter
som på 30-talet var så poppis.

Lär av husmoderns köksalmanack
om husmanskost så tidlös och god,
rätter som i kristider gjort comeback,
raggmunk med fläsk och korv på blod.

Tänk att från grunden laga mat i karotter,
med enkla och väl beprövade ingredienser
och inte som en avancerad globetrotter
tänja på alla ”gourmandiska” gränser.

Trygghet i en liten ask
i husmanskostens rätter.
Absolut inget smaklöst blask!
Den naturliga smaken
är det jag värdesätter.




Bunden vers (Rim) av Cecilia Lindqvist VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-29 17:51



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Du hittar så bra rim i dina dikter! Att karotter skulle komma att rimma på globetrotter hade man nog inte kunnat tänka sig på 30-talet:-)
2024-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Cecilia Lindqvist
Cecilia Lindqvist VIP