Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om kommunens försök att spara in på gräsklippning som är ren miljöförstöring för insekter av alla di slag. Fruktträden är beroende av humlor o bin, fåglar äter insekter och människor får betalt för att sabba planetens livsnerver.


Refräng utan sång o melodi




Heja, heja sparbeting,
utan det vore verksamheter ingenting

Sverige, Sverige fosterland,
få saker är som ett 'du' ibland.



(Läses på gammeldags teatraliskt vis.
Högtidligt och med smak av
gammal svensk svartvit film)

---...---

(modern sjörövarvisa
skapad i rappet,
inspirerad av annan poets text)

Kyrkogårdar o begravningsbyråer världen över,
på döden kan man tjäna rena klöver,
klatschig och långrandig slogan någon skapat,
ett skepp kommer lastat med just kapat,
bara ta för sig av vad en själv behöver.

(Läses på gammeldags teatraliskt vis.
Högtidligt och med smak av
gammal svensk svartvit film)


---...---

Ville ge texten rosor i ett fång,
men gången till lagret kändes trång,

fann bara i affären rosen den sista,
förut lagt ros på en kista,

skumögd av någon gammal sorg,
som en förlorad vän uti staden Sölvesborg.



(Meddelande i privata mejlen
till en annan poet här på sajten)




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-05-05 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP