Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mager jord

ger ingen näring
Vem orkar blomma i sådan jord
allt levande måste få näring
växter som står i kruka
kan inte leva på luft
stäng in en människa i ett rum
utan frisk luft och näring
vad trist och grått det blir i själen
inte en ljusglimt lyser
upp vägen

det finns samband mellan
allt levande
mager jord föder enbart ogräs
om vi reflekterar
över en existentiell fråga
människor utan motivation
...plötsligt drar en kall vind
genom världen
vår inre trädgård måste alltid vårdas
lika kärleksfullt som våra växter
Många har idag förstått
vilken glädje en täppa ger
oavsett en liten på balkongen

den som älskar storstadens gator
och myllrande massor
konstlad glädje föder droger
och ångest om natten
inte förvånad människor
mår dåligt idag
trots vi har gjort stora framsteg
uppfinningar på gott och ont

har aldrig tråkigt omväxlande
det kliar i fingrarna
lärt med tiden fokusera det som brådskar
just nu fröna måste ner
gallra rensa och gödsla
bränd kogödsel toppen
en liten täppa ger fysisk träning
dessutom älskar jag det

natti Peter parker








Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-05-10 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP