Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


I lugnets värld

Sommaren är på väg

Och vi har lämnat bistra kyliga

Vintertider bakom oss

Jag vilar själen i lugnets värld

Långt borta i en distans

Drar krigets fasor fram

En rädsla för atombomber

Och kärnvapen befäster sig igen

Olyckliga tider för sårade

Och skadade människor

Det redogörs i media för

Antal avlidna människor

Tankar snurrar runt runt

Och landar i ett medvetande

Så innerligt och stumt

En ordets hörare betvivlar

Att det finns någon relevans

I det skrivna ordets artefakt

Vi som är ordets görare

Drar oss för att uppmana

Till tvivelaktigt omoraliskt beteende

I en idyll tycks allt så fridfullt

Frid skänkt av tro på

2000 år av utveckling och

Att det hänt så mycket i det förflutna

Och Att vår Herre Jesus led på korset

För att vi ska få leva

Det liv vi av princip valt

 

Taleptox skrev

Den 20240513

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-05-13 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP