Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inga mysiga kyssar!

 

 

Leken ligger i dina lektomma händer

Tankarna ligger i dina vilsna händer

Sorgen ligger i dina gråtiga händer

 

Drömmen har du aldrig kontroll över

Framtiden har du aldrig kontroll över

Döden har du aldrig kontroll över

 

Föräldrar som neker till sitt föräldraskap var mina

Syskon som nekar sitt syskonskap var mina

Hemland som nekar till sitt medborgarskap var Irak

 

En flykting som ingen vill ta emot dig som kristentroende

En människa som alla ser förnedrande på dig

En människa som är på flykt för sin tro

 

Nekas asyl av ingen anledning

Nekas på sin existens av anlednings hat

Nekas på sin dröm av drömkaparna  

 

Står ensam i stormens öga och kämpar på

Står ensam med sin ensamhet och lyfter ögonen mot himmelen

Står ensam mot vinden och kämpar på!

 

Här kommer ingen kärlek till ljuset

Här kommer inga varma kramar till ditt hjärta

Här kommer inga mysiga kyssar till dina läppar

 

Här är jag Naji och bara jag ensam med döden!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-05-14 09:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP