Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten Ferdinand bland blommar och blader



Tjurige Ferdinand sitter i sin fåtölj
och skriver dikter om blommor.
Doften från den nyklippta gräsmattan
påminner honom om korkträdens område,
så det är dags att sätta på kaffepannan.

Han sitter hellre här,
än att springa runt på stan som de andra gubbarna.
De drömmer om seger på boulebanan,
som rena galenpannor.

En dag kommer en grupp gubbiga män
och bjuder honom på lunch,
allt för att övertala honom att ställa upp i tävlingen.

Motvilligt går han med på det,
och på banan blir han förtrollad
av den vackra blomsterprakten.
Tävlingsledaren, Mata Doren,
beslutar att Ferdinand ska skickas nu hem,
lycklig över sin senaste diktframställningen.




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-15 14:00



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om Ferdinand som älskar naturen och att skriva poesi, men helst avstår från att spela boule.
2024-05-15

  Kungskobran VIP
Varför måste det alltid tävlas om allting.
SVT är mästare på löjliga tävlingar.
Krig är den värsta tävlingen av alla.
2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP