Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Guiden Paul bjuder i huset, Berättar hur livet är i Israel

https://www.facebook.com/watch?v=1147844593031710

Jag gjorde översättningen på gehör: en vänlig diskussion vid en middag där familjen talar rumänska mycket korrekt, och han skäms inte för att säga att han inte har glömt det, som många säger.
En annan stad kommer att följa, snart, om du vill hjälpa prenumerationen på you toube eftersom det är gratis och hjälper honom mycket, genom de länder han besöker. för att han alltid får klagomål av folk som vill stänga hans blogg... för ni kan se att han är uppmärksam på detaljer och inte accepterar propaganda eller annonser som
berika honom.


-Imponerande: Guiden Paul bjuder in huset till sitt hus, hans fru serverar strudel och annan utvald mat
Berättar hur livet är i Israel.

Det faktum att de går på gatorna med vapen betyder inte att de skjuter varandra utan de är från en destination till en annan och i avsaknad av att förvara det på ett säkert ställe hemma föredrar de att bära det med sig vart de än är. i Telviv behöver det inte vapen men här där de bor finns arabiska byar på kullarna och de har ursäkten att de måste lära sig vapen och kurser och läkarintyg att de är skickliga att bära vapen.

De har bott i Israel i 42 år och pratar rumänska, säger att de lämnade Rumänien för att deras föräldrar var med i förintelsen och efter att hennes pappa dog vid 52 års ålder i Rumänien bestämde sig hennes mamma för att emigrera till sitt land Israel.
Förra året besökte de Rumänien den 7 oktober och rumänerna gav dem nyckeln till lägenheten för att bo där eftersom det är krig i Israel.
Nej, de ville inte utnyttja och återvände till Israel eftersom de har barn i armén.
Fru Eva berättar om när de anlände till Israel som emigranter, det blåste en stark vind i november och en massa tidningar var utspridda, på gatan då kastade hennes mamma på en tidning och började skrika åt de förbipasserande att inte trampa på det heliga ord, eftersom hon hon var en bibelläsare. det är därför fru Eva skrattar. Paul arbetade på en tidning i 28 år och fru Eva på stadshuset och de lärde sig språket väldigt svårt och skrivandet men de tänkte aldrig på att lämna sitt land Israel.
Nu är de pensionerade män vid 67 och kvinnor vid 64 och skämtar om att han byter till 70 så att staten inte betalar honom pension.
De betalar 8-10 procent av lön och när han är sjuk eller går i pension får han en bonus på 500-600 euro utöver den månatliga pensionen.
Det är det enda landet i världen som gör detta diskutera priserna, Eva säger det är dyrt , Paul inte.
En historia om fred tas upp och han hoppas att detta problem med gisslan som har pågått i några månader kommer att leda till fred, att det gamla problem kommer att pågå i hundratals år, det kommer aldrig att ta slut eftersom det finns hat, och han säger att med allt har generationen förändrats och situationen i Europa blir värre eftersom de har glömt att 6 miljoner judar och romer avrättades i Auschwitz. och försöker dementera i tidningar att inte existerat. Varje dag är det attacker i och du är inte säker,
Då dödar gisslan från huset eller från ett firande 1200 unga människor då. Det finns 133 gisslan och de vill ha 40 fångar för en jude. våltäktsman civila gör jöbbet för Hamas men ingen vill förhandla 90% är från palestinier som är där, de säger att de håller med om vad Hamas gjorde, håller med om att palestinier betyder att de palestinska civila gjorde vad de gjorde och de styr alla handlingar från ytan,

Reportern Cosmin säger att detta fenomen även har förekommit i Ryssland, kanske till och med till 100% att folk på gatan håller med Putin.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-05-15 22:01Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP