Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Buddhismen tes om återfödelse i skepnaden av en fågel


I skepnaden av blåmesen runtom jordens sfär

Den vackraste finaste människan

som inte levt sitt liv klart dör purung

sorgen att bära är blytung

tonen av den rösten förringar

 

ditt anlete bleknar med tiden

ljuva minnen under den tunga vagnsliden 

saknaden spränger alla mossbeklädda murar

den tårbeklädda himlen faller i skurar

 

över livets svåra gåta 

älska, glömma och förlåta

men min kropps alla sinnen och lekamen

bär en längtan efter Dig som aldrig går över

 

turen vill utvisa som treklöver 

att vi tvenne tu kommer att ses 

på andra sidan där dimman är gles

så kommer vi mötas i skepnaden av en blåmes




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-17 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP