Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utkast i korthet. Ville se vart historien skulle kunna ta vägen om jag blott hade själva idén om att någon blir upprörd och vad som sker då. Historien tog sin tid att skriva, en halvtimme ungefär. Jag skriver som du ju vet, långsamt o lågintensivt.


I största hast





En man slår sig ned i hotellmatsalen i sällskap med en kvinna.
- Varför är servitören så tystlåten och dyster?
- Åh, hans fru sitter på livstid i fängelse.
- Vad har hon gjort för att förtjäna detta?
De talar här med tydliga röster, om än inte likt tonen i en megafon.
Bara som i lugn ton likt en vanlig konversation.
Det är mellanspel i konferensen de bägge, från olika städer i landet, anlänt till en plats i Armbåga för att delta.
Här kommer fortsättningen av återgivningen.
- Hon arbetade med att servera gästerna här.
- Det kan väl knappast...
- En av gästerna, en nyrik människa gjorde 'det vanliga'.
- Det 'vanliga'?
- Nöp henne i stjärten då hon gick förbi.
- Nå, men tjuvnyp hör väl till jobbet?
- Hon verkade ha givit honom en chans.
- Hur menar du då?
- Inne i köket kanske hon bad någon slipa en kniv extra vass.
- Tog hon den med sig på sin väg ut?
- Hon bar en bricka med två halvfyllda vinglas, då hon kom förbi hans bord.
- Skulle vinet till hans bord?
- Så var det.
- Nå, och sedan?
- Hans högra hand hittade sin väg under hennes kjol.
- Tappade hon brickan med glasen?
- Så var det. Sedan föll de och skvätte ned såväl honom som hans gäst.
- Det får väl ingen fängelse för?
- Kvickt som en dykande rovfågel hämtade hon kniven ur sitt gömsle.
- Visade hon upp den för honom som ett hot?
- Om hon ändå nöjt sig med detta.
- Så hon skar halsen av den uslingen med ett enda ilsket snitt?
- Hur kunde ni veta detta?
- Den skrönan har jag hört berättas i flera olika versioner.
- Och om det inte är en skröna?
Det har blivit tyst och skymningen har sänkt sig.
Någon har kommit in och serverat maten.
Förrätten består av kall gurksoppa, källarfranska, upplagt kallt smör samt två olika sorters skivad ost. Markis samt Västergötland.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-05-20 16:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP