Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han lägger ner bibeln i sitt knä, blundar och läser versen viskandes utantill en gång till. Så sant. Så sant. Så sanna ord. Andra dumma fån tror på popdrottningar och fördjupar sig i falska ytligheter. Jag däremot finner sanningar efter sanningar. Han res


Hösttröst

Hör du dörrar som slår igen
Fönster som stängs
Utemöbler som ställs in
Ser du kragarna som vänds upp mot hakor
Halsdukarna som slängs över halsar
Tittar du på virvlande bruna löv runt våra skor
Lägger du märke till kvällarna som blir mörka redan på eftermiddagen
Hoppar du i den blöta asfaltens många pölar
Ser du fåglarnas flock som flyger söder ut
Känner du den behagliga temperaturen
Står du kvar en liten extra stund och tittar på bilarnas lyktor
Lyssnar du på Bowies Sorrow
Önskar du något starkt i ditt kaffe
Läser du en bok i soffan med benen under en filt
Känner du den söta doften av äpple från villatomterna




Fri vers av Sape VIP
Läst 23 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-20 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP