Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Din otvättade klänning

Din dotter frågar mig om din svart Acne klänning fanns kvar. Hon vill så gärna bära den på din begravning. Jag lovade att leta efter den i din garderob.

Jag har inte öppnat garderoben, sedan jag vek in din tvätt precis innan du dog. Jag stirrade på de vita dörrarna, tog ett kort andetag och grep tag i handtaget och slog upp dörrarna. Där hänger alla dina klänningar fint på rad. De är så mycket du över dem, de flesta har du köp på Stads missionen eller Myrorna, du såg alltid galet bra ut i dem.

Jag bläddrar mellan klänningarna och finner den svarta klänningen. Lyfter ur den och ser att din fina ljusgröna klänning hänger inunder. Dra ur den och känner en svag doft av dig, trycker näsa djup in i tyget och andas in långsamt. Känner doften av din parfym, lite svett och en svag ton av hav från ditt favorit mjukmedel.

Från ingenstans väller gråten och små primala ljud kommer ur mig. Krampaktigt håller jag klänningen hårt och dragkedjans släde skär in i min hand. Tårarna skapar mörk gröna öar där tygets väts ner. Efter en stund är jag så trött av allt gråtande att jag lägger mig på sängen, drar din klänning tätt intill. Blundar och med doften av dig tar jag mig in i nästa värld.
Fri vers av Månfjäril VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-21 19:57Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfjäril
Månfjäril VIP