Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN YSTRA MÅNADENS SPRITTANDE

Behovet av avkoppling

är väl akut

men innan du vet ordet av

är det slut

Då somnar du där

framför skärmen

med nyskrivna texter

i pärmen

 

Bland efterhandskonstruktioner

och tjat

där spirar dock fascinationen

Ty konst gör sig gällande

tyngre än mat

och sjukare än sjukpensionen

 

En ljuv vind av inspiration

blåser in

Kom med mig

i majkvällens grönska

Först då kanske jag kan bli

glad i mitt sin

och fortsätta drömma och önska

 

Nu nalkas ju juni

min själs favorit

Vår värld lyser grön

mjuka pyre

Än slinker jag hit

och än slinker jag dit

men andas ändå

samma syre

 

Ferlin och Selander

och Bo Setterlind

ska oupphörligt deklameras

Det blåser en frihetens

himmelska vind

Den låter sig inte

friseras

 

 

LARZ GUSTAFSSON 21/5 2024

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-05-21 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP