Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är en dikt som speglar temat ansvar och respekt.


Trakasserier i svenska Försvarsmakten.

En officer försökte visa sina kalsonger för en 46 år yngre medarbetare och ville att hon skulle sätta sig i hans knä, enligt Försvarsmakten.

Sen ska han ha uttalat sig nedsättande om kvinnor.

Nu har en chef anmält beteenden till personalansvarsnämnden.



I värdighetens dräkt sitter en officer,
Med tungt hjärta och tankar på vad som komma skall.
Under de kalla stjärnorna minns han sin ed,
Att tjäna med heder, inte med ord som ekar.

I tystnadens sal hörs ekot av steg,
Varje steg mätt, varje tanke kvävd.
För i armén, som i livet, är det enkelt:
Respekt förtjänas, inte påtvingas oönskat.

Och när fel kommer, som en skugga i natten,
Den rättfärdige mannen antar, gömmer sig inte bakom grader.
För sann styrka ligger inte i armens styrka,
Men i modet att göra det som är rätt, utan att tveka.

Så inför misstag står han fast,
Och han väntar på domen, med öppet hjärta.
Eftersom armén är mer än en rad uniformer,
Det är ett förbund av integritet, tills den sista drömmen.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-05-21 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP