Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrastarna i trädgården

 

 

 

Bland grenarna i klätterhortensian
har ett koltrastpar byggt ett bo
i säkerhet från närboendes katter
kan honan ruva i lugn och ro

har sedan några dagar tillbaka
med stort intresse kunnat se på
hur dom samlat mjuk mossa
blandat med torra fjolårsstrå

bland grenarna i klätterhortensian
har ett koltrastpar byggt ett bo
undrar om jag framöver kan höra
ljuden av små fågelungar, månntro




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2024-05-22 09:58



Bookmark and Share


  BenGust VIP
En koltrast tar aldrig rast men får då också till ett redigt bo.
2024-05-27

  Eva Helene VIP
Så fint och lyckos dig!
2024-05-24

  Respons VIP
Med skarp blick för livets möjligheter!
2024-05-24

  Susen VIP
Naturskön läsning att med hopp och längtan få åtnjuta fågelungars rop i nybyggda bon
2024-05-23

  Sparvögat VIP
Koltrasten med sin vemodigt
sköna sång ~ så fint du tecknar
dess leverne…

2024-05-22

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som levandegör vårens både
tidlösa och unika skeenden.
2024-05-22

  Leif Daniel Isaksson VIP
liv och hot i samma dikt - spännande
2024-05-22

  Anya VIP
Tänk vad fåglar kan fascinera. Du fångar det så fint.
2024-05-22

  Solstrale VIP
Ja livet i sin linda där klätterhortensian sig binda. Vackert ödmjukt och med livsnjutarens ögon bundna ordformer för oss läsare att njuta!
2024-05-22

  Öknens Ros VIP
Vilken lycka att komma så nära naturens under! Hoppas det går bra för koltrastparet med små fågelungar!
2024-05-22

  Maria Sundelin VIP
Trevliga grannar du fått
Kramar
2024-05-22

  Blomma-Stjärna VIP
vi får hoppas det - ha en vattenspruta till hands i fall katterna kretsar där!
vackert rimmad text!
2024-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP