Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är en saga. Så här går det nog inte till i mera verkligheten.


Kan vi i alla fall diskutera saken?




Kan vi i alla fall diskutera saken?
Nej, det kan vi inte, jag har mina fasta åsikter,
som egendomligt nog har en viss ambivalens
och abstinens inbyggd i sig, som per automatik.

Så även om det nog skulle kunna ha
sina som fördelar säkert. Så är det bara
att anpassa sig, så är det.
Är det vinter så är det, är det fred så är det.

Blir det mera oro så bara blir det.
Det är ofta svårt att kväsa ett spöregn i sin linda.
Eller om det rasar ett brinnande krig i historisk tid.
Ibland blir det en eldsvåda.

Jaså, brinner det i skogen?
Jaså, är det 79 skogsbränder samtidigt
och det är bortom all kontroll?
Ja, men då så, här är det lugnt i alla fall, än så länge.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-22 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP