Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar en bild från pixabay


Min egen drömresa del 3

Ja mamma , jag heter visst så och det ska jag säga dig nu. Varför döpa ett barn till Esmeralda när man inte har något ursprung från det eller ?

Sen heter min syster Eija som är ett finsk namn.
Jag ska nog byta namn till Jaana , det passar mig mycket bättre.

Nu blev det liv i luckan hos alla vid bordet.

Jaja, , sa mamma. Du ska få en bättre förklaring om vad som hände din tvilling syster.
Jag va så trött och slut efter förlossningen, jag visste inte att jag hade två barn i magen förrän barnmorskan helt plötsligt sa, vänta det kommer ett till barn.
Herregud tänkte jag sa mamma. Vad ska jag göra nu.

Barnet kom till världen och jag bestämde mig för att hon skulle få växa upp hos min fina vän Hanna. Vi döpte henne till Eija eftersom vi har rötter från Finland som du vet. Din far som inte finns hos oss längre, han gick bort i cancer för några år sen.

Hanna är en fantastiskt kvinna som har tagit hand om Eija som sin egen, Eija säger mamma till henne.

Så , nu vet du lite mer , förlåt för att jag inte sa sanningen direkt.
Ät lite mat snälla Esmeralda så du blir piggare. Sen kan du vila , vi har ställt i ordning ditt rum som du såg. Jag la alla dina kläder i byrån och i skåpet hängde jag dina klänningar och skorna står på hyllan nedanför.
Vilka vackra hattar du har och så fina askar till dem.
Ursäkta om jag tog en titt på dem, dem är verkligen fina.
Var har du köpt dem ?

Jag har gjort dem själv sa jag.
Va sa mamma och stirrade på mig som om jag va komplett galen.
Då har du kommit till det bästa landet för att lansera dina vackra hattar.

Ähh, , sa jag , det va en hobby som jag pysslade med på kvällarna efter mitt ordinarie jobb som jurist.
Nu blev mamma ännu längre i ansiktet , , men men, , stammade hon. När har du studerat till jurist och hur ??

Jaja, , sa jag, jag måste få ha lite hemligheter med.

Fortsättning följer. .















Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-05-23 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP