Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


GYNNSAMMA BETINGELSER

Ge mig de rätta betingelserna

så ska du få skåda gnistor

Låt oss få sätta ett avtryck just här

innan vi bärs bort i kistor

Ge mig den näring som är adekvat

Den som ger styrka åt roten

Väckelsens eld i en trög välfärdsstat

Bättringen, bönen och boten

 

Ge mig en gynnsam miljö, ska du se

att jag ånyo kan grönska

Ge mig allt det mina fiender skyr

men det mina trosfränder önska

Här myllas flera små vetekorn ned

så det blir sprickor i skalen

Vi sjunger om att vår Jesus är med

och inte om kampen mot kvalen

 

 

LARZ GUSTAFSSON 23/5 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 168 gånger
Publicerad 2024-05-23 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP