Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten speglar de utmaningar och den inre konflikt som vårdpersonal kan uppleva när de konfronteras med begränsningar och svårigheter i sitt arbete, samtidigt som de strävar efter att ge bästa möjliga vård.


Känslan av skam i svenska vården

I vården där empatin bor,
där skammen ibland får fäste.
För trots all omsorg som vi ger,
finns stunder då vi känner det värre.

När systemet sviker, patienten lider,
och tiden aldrig räcker till.
Då känner vi vår skams heta andetag,
och hjärtat fylls av en tystnadens drill.

Vi bär på en vikt, tung som sten,
för varje beslut som vi tar.
Och skammen, den lurar där i skuggan,
när vi inte kan göra som vi svar.

Men låt oss minnas vår innersta kärna,
vår vilja att hjälpa och att bota.
För skammen ska inte få definiera,
den omsorg vi ger, med hjärtat som nota.

 




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 12 gånger
Publicerad 2024-05-24 07:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP