Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att söka för en ovetande allmänhet, mitt eget sätt att med egna medel söka förklara det som så svårt annars är att som förklara. Du vet det där 'självklara', som var så precis obegripligt nyss. Mysteriet.


Dagens märkbara ord 2020 02 20





Sängfösaren och kofösaren har det
gemensamt med fösning av pinne i trä
i spelet 'Ko ronny' att själva fösandet
står i som centrum.

Envar som någonsin föst kor,
vet vad det vill säga,
där lägger en själ
minsann inte två strån i kors.

Sängfösaren har som uppgift att fösa sjusovaren i säng,
som det står i arbetsbeskrivningen
där den hårt arbetandes i sitt anletes svett
bryr sig om att sköta sitt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 13 gånger
Publicerad 2024-05-25 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP