Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÄSTAN SOM "MÅNDAG HELA VECKAN"

Nästan som "Måndag hela veckan"

Samma ansikten och höga volym

Hjälp mig att orka sista sträckan

Här hatar man folk i kostym

Rullande scheman, restauranger

där man inte lägger ned sin själ

Lika lockande som Dirlewanger

En monotoni som mal ihjäl

 

Förutsägbart som "Jönssonligan"

Nya stötar men ett gammalt koncept

Parksofforna bär på samma, samma

Inte undra på att näsan känns täppt

Hoppet står till nästa dag och nästa

men på denna bräckliga grund

har jag nu fått nog av att gästa

Den miljön är inte så sund

 

Och det varnas oupphörligen för skeppsbrott

Ja, här gäller det minsann att ligga i!

Man får inte falla offer för hugskott

Endast himmelen kan sätta mig fri

 

 

LARZ GUSTAFSSON 28/5 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2024-05-28 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP