Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten belyser det överdrivna klagandet, ofta kallat gnäll. Det börjar hos individen och utvecklas till en grupp. Gruppen får medial uppmärksamhet, vilket leder till att människans faktiska förhållanden och förnuft ignoreras.


Den hemliga gnällorden



Gnällorden, en krets för gnällspikar
ett slutet sällskap
för de som tvivlar, men aldrig orden bryter

Orden samlas varje måndagskväll
för att utbyta det senaste ryktet;
"Vem är grannens terroristcell?”
med en ton av populärt och krigslystet

Varning i gruppen
ges till den som inte når upp till standard
där positivt uttryck ses som ett hotande Harvard

Kommunikation med ironi och satir i sitt budskap
gödslar så flitigt
men missar ofta själva poängens huvudsak




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-29 11:08



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Bra dikt om allt gnäll

Skrev denna gnälldikt för några år sedan
här är den något ändrad

Gnälliga människor har det bra
de är härligt att gnälla vareviga da
det är ballt
att stöta sig på allt

Gnälligheten är mitt pris
och bevis
på att jag har det bra
hurra för gnället hurra hurra

Gnället stillar mitt begär
och gör mig till den jag är
jag njuter varje dag
gnället ger mig välbehag
2024-05-29

  Dreamcatcherpoetry
Dessa metaphorer är underbara och ger texten styrka. Snyggt!
2024-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP