Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Namnet lär komma av att örten användes till att utröna
om två älskande skulle få varandra:
man hängde upp två plantor i taket och såg efter
om de växte i riktning mot varandra eller från varandra."



kärleksört






och jag trodde din röst

som brevduvor


"om bara lågor kunde brinna"
sa du


        
och jag visste att i natt
var mörkret vår lekkamrat
för stumma handrörelser
talar
sitt eget språk


ändå färgar vi av oss på varandra
när andetagen väver nya lekar
över våra handryggar
vi sjunger kvidande kväden



det är när jag tänder mitt ljus för dig
som du äntligen vet att sömnen inte når dig
för i natt är du min

och jag ger dig ingen ro




hur du skälver så nära

vi vakar tillsammans och lyssnar till andetagen



när jag hör hur du ler

tänder jag ljuset med ett andetag
för att se din sjungande själsvilda
flamma


och det är något som växer i mig
var gång jag möter dina ögon




Fri vers av Nightngale
Läst 482 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-31 00:24



Bookmark and Share


  Kim VIP
Funderar på om man skulle ha en relation med en jämlike totalt i verbala sammanhang om man då skulle nå ännu större emotionella höjder tillsammans. Automatiskt tror jag det, men tvivlar samtidigt eftersom vi alla är i våra kroppar med våra alldeles egna känslor och svårighet att precisera 100-procentigt... Men det hindrar inte att det är vackert!
2010-05-07

  änglasjäl
Tänk om man fick vara mottagare till något så vackert=)
2006-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale