Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

namngåva



Känn dina namn och lämna dig som gåva
till folket som vandrar din stig.

Där finner du lindring i mötet
mellan djuren som niger vid vattenhålen
och fläktar sina färggranna vingar.

Där möter du människan
som känner sin varelses grund
och står stadigt när vinden blåser
och jorden rullar under hennes fötter.

Sådan har hon format sig
efter naturens nycker och lagbundenheter
med jordens andetag och rymdens ljus
har hon färdats dit hennes längtan är.

I flockens hem
till sin inre harmoniska värld
av frihet och ärlighet
där lever hon i varje stund
anandes framtidens gyllene stig.

Kan hon finna sin näring i svartnat vatten
kan hon skönja sin livshorisont som löper ikapp med tiden.

Är andemeningen i hennes kropp lugnad i sin tillförsikt.
Finns den vilja som skapar livets puls och rytm samlad i hennes hand.
Har den röst som sjuder i kroppens alla rum
talat fram orden som röjer längtansfullhet och visdom.

Är vemodet sprunget ur kärlekens hopp och varseblivning.

Vem var hon som gick igenom och var som guds hand.




Fri vers av Tobias Hedlund
Läst 596 gånger
Publicerad 2006-09-04 11:09



Bookmark and Share


    Camapani
En fråga att ställa sig, med flera vem var hon? läser om igen och vill liksom inte sluta. Du har fört fram gåvan på ett klart och tydligt sätt, med underton förundran och vishet.

Bedårande vill jag bara läsa om och om..får hamna i favorithyllan. Tack
2006-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund