Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjugosex år

*Tjugosex år*

Smärtan i magen kom tillbaka

Jag trodde den hade gett sig av

Allt upprepar sig

Alla drömmar som gick in och ut ur varandra

Ingen tog sig någonsin hela vägen in

De som faktiskt försökte tilläts inte komma tillräckligt nära

Alltid samma bittra slut

*Tjugosex år*

Jag vet inte vad smärtan är

Kanske är det cancer

Kanske är det ångest

Kanske bara vanlig jävla magknip

Hursomhelst är jag ensam nu

En ensam seglats över en ocean av ansiktslösa människor

I bagaget finns bara gammal skit

Oåterkalleliga misstag, ickehandlingar, onödigt hårda ord och stoltheten

Den förbannade stoltheten, som drev mig bort från allt det jag älskade

*Tjugosex år*

Om det är cancer

Går den att ta bort?

Eller ska jag driva runt här i evighet?

En alldeles vanlig gammal man sade en gång åt mig:

\"Det tar lång tid att lära sig sätta potatis.\"

\"Och när man äntligen börjat känna att man behärskar det.\"

\"Då får man inte göra det längre\"

Nästa vår, strax innan potatisen skulle sättas, dog han utan förvarning

*Tjugosex år*




Övriga genrer av Santiago
Läst 480 gånger
Publicerad 2006-09-21 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Santiago