Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rim... Om hur något som inte finns ändå kan bli utrotat


Räven från Zanzibar

Räven från Zanzibar gillar att äta kryddor
människorna smider planer i primitiva hyddor
Sedan vilar räven på en soldränkt strand
han vill inte fångas av en människas hand
Den orange stackaren jagas varje natt
riskerar att fångas av en elak mulatt

Räven från Zanzibar riskerar att bli sen
han skyndar och ramlar på ett elfenben
Hettan är plågsam och räven vill ha snö
fast värmen sviker sällan de svarta människornas ö
Ön har sett otaliga människor komma och mässa
den lär räven att han inte behöver stressa

Stackaren måste jämt vara på sin vakt
på Zanzibar tycks det alltid vara rävjakt
Människorna verkar inte gilla detta djur
lämpligt nog är det utrotat efter nästa regnskur
Räven med kryddorna finns inte kvar
det har aldrig funnits några rävar på Zanzibar




Fri vers av Robin M. Jordan
Läst 338 gånger
Publicerad 2006-09-27 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin M. Jordan