Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

97



En gyllene era skall randas,
när gudar vänt sig bort,
försiktigt skall vi då andas
vår sista suck, helt kort.

Tysta skall vi stå
intill ett krossat tempel
där flagor falla i en oändlighet
när tiden stannat.

Splittra mörkret
fyll med ljus
alla de svarta tankar
i varje hybble, bo och hus
där döden kastat ankar.

Skingra för vinden den gråa dager
i luften en hinna av dis.

Skymning, gryning
bli stilla en sekund
famna livets levnad

blott andas en sekund.


*


Hur grymt är inte livet
när du glömmer nämna
att du älskar


*


tänk att vänskap kan bildas
i nuet i varje given stund


*


Jag är rädd

när människor ser på mig
för att jag står still
jag rör mig inte som andra


*


Han kom, han gick och talte till oss
om människans kärlekskall
hans bud i himmelen - stjärnebloss
för evigt brinna skall.


*


Samvaron - blir min kallelse
där ögats blick föder mötet återföds jag
i samma stund själarnas gemensamma föda
kärlekens spjut hjärtan skälver
njuter bävande väntan
du andas livslåga mot mina läppars bränder


*


från fordom hördes ett rop
ett äskande av tystnad - stillhet
en kallelese av längtan till bönhörelse
från djupet av människans själ, ur tid och rum.


*


Leendet smälte bort min mur
ett ögonblicks dunderkur
för kärleken låg på lur


*



 




Fri vers av Nightngale
Läst 487 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-01 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale