Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom hem igen

Jag har jagat efter timmar genom
natten fast det regnar i min stad
Länge sen du gick din väg
och lika länge sen som jag bad

Kom hem -  igen - kom hem - till mig


Fast jag saknar dina läppar dina lugna andetag
förstår jag att du måste ge dig av

Jag var inte förberedd på tomhet i din blick
som du glömt alla känslor som du var


Kom hem igen kom hem till mig


Jag får väl aldrig veta var du är
och om du hittat nästa famn
Men dina skor i hallen samlar dagar
och vårt foto samlar damm


Kom hem igen -  kom hem till mig


Det händer faktiskt ännu att jag vaknar i vår säng
och glömt att kudden inte bär din kind

Jag har hittat ställen där du aldrig var med mig
där sitter jag och viskar till en vind


Kom hem igen kom hem till mig


Jag har sparat allting som du lämna
när du stängde våran dörr
Vill att du skall känna att
kommer du tillbaks är allt som förr


Kom hem igen - kom hem till mig


Jag önskar att jag kunde få säga det till dig
hur lycklig jag känner mig just nu

Av alla vackra drömmar som jag viskat till min vind
egentligen så saknas bara du




Fri vers av Roger VIP
Läst 722 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-08 12:06



Bookmark and Share


    Erika H
Hjärtesnörpare.
Skulle vara njutbar till din ensamma gitarr.
Berör och tränger in under huden.
Vackert
erika
2006-10-14

  Manal
dikten knyts verkligen samman, jag gillar de små upprepningarna som är pricket över iet. En bra skriven dikt, öppen,känslig och harmonisk! tack
2006-10-13

  Daniel_78 VIP
jag är väl egentligen helt fel person att skriv det jag skriver i min kritik nu.
bra berättande i texten. vill givetvis höra sången innan jag utalar mig mer.

det jag tänkte kritisera är att du på vissa ställen använder skriftspråk "Dagar" "våran dörr" . hade hellre sett det som talspråk dar och vår dörr, tror det passar bättre med resterande av texten :)
2006-10-08

  Smultris
Vilken sångtext... Mycket vemodig och vacker...


"Jag får väl aldrig veta var du är
och om du hittat nästa famn
Men dina skor i hallen samlar
dagar och vårt foto samlar damm"

Här tror jag du har radbrytit lite galet bara, iaf när man läser orden. Mitt förslag skulle bli såhär istället:



"Jag får väl aldrig veta var du är
och om du hittat nästa famn
Men dina skor i hallen samlar dagar
och vårt foto samlar damm"

2006-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP