Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han som har mitt efternamn tvingar mig att lämna hon som har mina förnamn

Sonen följer i faderns spår, och förbannar varje steg.
Fadern möter flera korsningar, sonen klagar över vägvalet.
Sonen kommer strax efter, och följer utan att tänka.
Han glömmer vad han tyckt.

De är som systrar längs spåret, följs åt genom slyn.
De möter flera korsningar, och frågar varandra om råd.
Men så lägger de sig om natten, och vaknar som vänner.
De glömmer att de varit släkt.

Sonen och fadern ropar på henne, ber henne följa dem.
Det är dags att lämna vännen, och följa blodet.
Fast det bränner i hennes ådror, och i hennes ögon.
Hon glömmer vad hon sett i dem.

Och jag vaknar i panik.

Och undrar om inte vatten är tjockare än blod.

Och förstår inte hur mitt blod kan göra på det här sättet.




Övriga genrer av Maja-Ho
Läst 432 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-09 21:16



Bookmark and Share


  Soessan
denna dikten berörde mig på ett väldigt underligt sätt så jag blev tvungen att skriva det till dig! det fick en och tänka på om man de vägval man gör i livet som innebär att vilket beslut som man tar följer smärta med. väldigt bra dikt! kram
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Maja-Ho
Maja-Ho