Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..på gubbens tun

(att gärsgårn syder, betyder att den lutar)



från april till april






-det är som ett jävla jäkt

-jo

nässlorna trängs bråttom
intill varma plogbladet
insekt balanserar
på krökta gaveln

loska bredvid skon
ryggen rak fastän
gärsgårn syder

yxskaft i kubben
pekar på korpen
i toppen på gran

tändved och näver
nariga näven
borstar byxan

-men kom in får jag bju dej på kaff!




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-10 01:15



Bookmark and Share


    Monica Gustafsson
Fina tydliga bilder, rytmisk välavvägd. Talstrecksmeningarna fungerar bra i helheten. Vardagsnärheten tilltalar mig - det här köper jag direkt! Jättebra!
2006-10-16

  Howlit
Dom svaga minnena jag har efter min morfar, har du verkligen fångat in här... Härlig text... med stor värme.
2006-10-11
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga