Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ett mäkligt möte jag och sambon gjorde en vinterdag,
bara några hundra meter hemifrån.
Att råka ett lodjur som jagar dagtid ska tydligen vara ytterst ovanligt.



naturlag






middagssol
på skotrarna
Kallhia hem
for vi i mars

över kammen
smög ett lo
gräddbjörk
var dess päls

skygga katten
som försvann
forta tysta
tassarna

fick jag strax
hejd på dig
viskade
och visade

där låg
ett litet slaget
rå så stilla
bakom fället

skygga hinden
gick du hän
nätta klipska
klövarna

hand ur vanten
lades på
av liv och flykt
så varm ännu




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 161 gånger
Publicerad 2006-10-23 07:45



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
En ovanlig upplevelse! Lon är så skygg och så svår att få syn på i det vilda att även gamla vana jägare sällan har turen att se den. Eftersom ni dök upp just i ögonblicket då hon fällde sitt byte var hon antagligen inte fullt uppmörksam. Gratulerar till det sällsynta mötet!
"gräddbjörk var dess päls" är en underbar formulering, liksom "nätta klipska klövarna"! Hela dikten andas stark närvaro och naturkänsla. Vackert!
2006-10-24

  tom boreland
havets vargar
eller säl på svenska
jakten går vidare
och vi människor är
åskådare
och ska inte vara något annat
2006-10-23

  Howlit
Det måsta kännas andäktigt att få se detta så skygga djur. Häromdagen var det en bild i vår lokaltidning på ett lodjur som strök längs med en gård, inte alls långt ifrån där jag bor...
2006-10-23
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga