Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ogrundad






ibland får jag en känsla
av femtiotal
efterkrig och framtidstro

soliga söndagar
med kyrkringning över nejderna
knaster av promenadpumps
grus och trottoar
dofter av kondis och hårvatten

strävsamma veckodagar
hungriga fäder med omsorgsfyllda
unikaboxar på rad i middagsljuset
timmer och sågverk
fläktar av snö mellan travarna

ibland får jag en känsla
av riksvägar
ännu dragna genom städerna
precis som min känsla
för Härnösand





Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-24 10:08



Bookmark and Share


  Vind
Du måste ha leviterat, dit till staden vid Härnön, om nätterna i sömnen. För känslan är smack rätt (ja, jag har bott där i en månad en gång). Du har en luftighet här, som ger dina bilder en speciell colorering.
2008-03-11

  Mackan
Riktigt bra skrivet
Gillar dina reflektioner över vardagens mystiska och känslomässiga trivialiteter
2006-11-06

  Daniel_78 VIP
detta är jättebra...
en gata, en uppväxt
det är dofter och minnen
för mig iallfall.
2006-10-25

  Per Rydberg
50 mil och 50 år bort ligger 'ditt' Härnösand. Jag tycker att du närgånget och uttrycksfullt skildrar en tidsanda som du alltså antagligen inte själv upplevt. Jag som minns en del från barndomen på 50-talet, tycker att du kommer åt stämningen från den tiden förbaskat bra!! Dessutom får du bilder att fladdra förbi. Det är ju ett filmmanus du skriver!!! Alldeles utmärkt dikt!!
2006-10-24
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga