Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen var jag.. - utan historia


given






nu släpper jag
som var så hållen
hårda enkla band
alla mönster
ur tyngerskans
sötsvåra doft


sedan mörkar
jag andra skygg
som beror
utan rekvisitör.


förärar ålderman
besök som fingrar
ådror och ritar
mitt ursprung
på ett vitt linne




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 179 gånger
Publicerad 2006-10-27 23:48



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Fastnar för "ur tyngerskans sötsvåra doft", en sötsvår doft, vilken sinnesanalogi! Och tyngerska, vilket yrke! Jag kommer att tänka på mina pingstvänsvänner som säger "ankare" om människor som tynger ner en, stjäl kraft. Mörka, gillar hur du använder detta verb, och "andra skygg" - skygg som substantiv, i plural! Och rekvisitör, ännu ett yrke. Samt ålderman.

Sista versen talar minst till mig, men det är bara för att jag är så förtjust i ordlekar...
2006-10-28

  Per Rydberg
Mår gott vid läsandet av din dikt!
Du skriver så härligt 'nästantydligt'
med en språklig frimodighet och
nyskapande som känns närvarande
och uppfriskande för en 'språkgalning'
som jag. Tack!!
2006-10-28
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga