Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snöpromenad


göra fotspår





har du tid
traska här med mig
vi kan låtsas vara
andäktiga

vi gissar hur
tyngsjö kyrktorn
skjuter skugga i sjön

hur gravljusen
smälter hål i sin spegelgalax

en bit nedåt vägen kan vi titta
på det vita

och gråväggen
hur uthusens skuggskäms lägger
vadmal på gärde

hör du tystet

innan lystenräven
hoppar livet ur sorkens
liggstill i lilla legan





Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 772 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-31 01:55



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Blir andäktig - vare sig du vill eller inte.
2007-07-31

  Vind
Fantastiska bilder, spännande toningar mellan svärta och grått... och språket! Bara njuter av denna.
2007-02-25

  ordterroristen
väldigt egen text med uttryck som jag finner ganska underdomlig och har lite svårt att till mig texten men jag återkommer med en mer konstruktiv kommentar - planerar jag iaf.


/osse.
2007-01-06

  tom boreland
det här känns
väldigt bra
2006-11-01

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
När redan ingressen – snöpromenad – säger så mycket, då får jag stora förväntningar, även om dina två senaste dikter inte talade till mig. Jag är litet på min vakt, neutral i första versen, det börjar brännas i andra och för mig tar det riktigt tag och skakar om och hisnar i och med ”hur gravljusen smälter hål i sin spegelgalax”. Galaxer och kyrkogårdar är jag mycket svag för, och så här kombinerat i språkens universum tar priset. Skuggskäms håller ångan uppe och förbereder mig för ”tystet”. Ett Tove Jansson-ord. Dessutom: ”hör du tystet.” Jag försöker gång på gång få till något av att ”lyssna till tystnad”, men du har hittat något bättre här. Och så slutet – lystenräven som ”hoppar livet ur” – så träffande om man vet rävars teknik – och så de underbara alliterationerna i ”liggstill i lilla legan”. Och ordet liggstill! Jag gillar dina ord, och jag gillar denna din dikt. Tack!
2006-10-31

  Fredrik Stillesjö
Hej Wayward!

Den här dikten gör definitivt fotspår hos mig! Finns mycket att lära här och dina poetiska bilder är fantastiska. "Tystet", mycket bra ord! Gör denna som bokmärke. Hälsar vännen Fredrik
2006-10-31

  Per Rydberg
Här är fullödig poesi. En vandring i ljudens, ordens och språkets uttrycksmöjligheter, där du öppnar oanade möjligheter för mig som läsare att vandra med; läsa och känna stämningen komma till mig som synintryck, lukter och ljud. Du har lyckats väl med att behålla ett lekfullt anslag. 'skjuter skugga i sjön', 'hör du tystet', ''hoppar livet ur sorkens liggstill i lilla legan' är mina favorituttryck här ---- men det är helheten som tar en flygande mara på mig och får mig att falla raklång på marken!!! Om jag hade suttit i redaktionen hade dikten tveklöst fått en guldstjärna! Nu kan jag bara favoritmärka den och ge den en femma!!
2006-10-31
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga