Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredrik, du har så rätt

jag har det för bra i det nya Sverige
Jag kan inte annat än hålla med dig herr minister
som sjuk och vanför
har jag haft det alldeles för bra under årens lopp
som har egen lägenhet
och mat på bordet
varje dag

du har så rätt
jag skulle haft det bättre i rännstenen
då hade jag saknat röstkort och tv

sluppit se din hårda nuna
och ditt prat om
att jag måste få chansen att börja arbeta

det måste löna sig att jobba
ihop de korvören jag får ihop
genom att samla lik*
i papperskorgar
på perronger
och i diken

*lik är slang för tomglas

(sorry,
ni som redan läst texten,
jag tappade några ord i förbifarten)






Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 352 gånger
Publicerad 2006-11-02 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP