Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rasande


jag lyssnar återigen
till de tystnande stegen
bara fötter mot marmorplattor

det bortdöende ekot av våra andetag
till toner vi vävt samman i slingrande harmonier
längs rämnade väggar som lämnat oss övergivna

intill varandra

i hänsynslös närhet
i blottade strupar
i blodfyllnadshunger

återkommande smygande
i alla lätta steg

tyngden av marmor i mina händer
doften av arabisk jasmin i ditt hår
dina höftben lockar

Jupiters blixtar över himmelen
vätan som sköljer över oss
våra brinnande kroppar mot jorden
som viskningar i öronsnäckor

din skarpa tunga är
fylld av färska dadlar och honung



vem öppnade portarna?




Prosa (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 1538 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2006-11-07 20:43



Bookmark and Share


  Fransisca Ferlin
Ha! Såklart du hade rätt.
Tycker om.
2010-05-11

  Blue Bird
Jaha du det gjorde jag, denna gillade jag verkligen! Det enkla nakna som många av oss människor varit med om, men som antingen dör ut av vardagen eller lyckas (hos få) gro fram igen, kanske bara var det lite vatten och solljus som krävdes för att passionen skulle hitta hem.. Nä nu maler jag på igen här, men den långa kommentaren betydde riktigt bra! Nu ska det ska bli spännande att läsa den andra du skickade med också..
2010-05-05

  Tobias Hedlund
Första kommentaren
som noname_realmind refererar till
ser ut så här - jag citerar

Persona
"Jag läser och jag läser och varje gång så är den ny. Hallå poetjävlar! vakna! Här har en mkt rik berättelse. Jag förmår helt enkelt inte bedömma den korrekta kvaliteten men innehållet kommer jag att återvända till fler gånger."
2006-11-07 23:41
2010-04-26

  minette
fångar åtrån :)
2007-02-13

  vissla
slutet med
"vem öppnade portarna"
gör att portarna verkligen öppnas och dikten ringlar in i något ännu djupare än de hade gjort innan man läste den sista raden

tack
2006-11-27

  noname_realmind
Inte bara vacker... den är UTSÖKT!!

Du öppnar portarna för varje läsare här
in i en alldeles egen värld...

Håller med den förre responören:
den växer för varje läsning.

**applåder**
2006-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund