Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
något om att vara barnvakt


klockan 04.33 på morgonkvisten



-Jobet, jooobet, kakaa, kaakaa…
-Kakaa, joobet, kaakaa…
-Men det finns inga fler, lilla vän,
det där var hela kakan. Den är slut.
-Joobeeet, kaakaa, snällaaa jobet, kaakaa.

Några timmar senare har Robert somnat
med lillan i knät,
de tog sig inte ens upp i barnkammaren.
Televisionsapparaten står på i ena hörnet,
mellan två höga fikusar.

Robert drömmer.
-Kaka, Mika vill ha kaka.
Snälla jobet, vill ha kaakaa…
Robert vaknar sömndrucket
och sätter sig upp, går på muggen och …

Några timmar senare,
klockan har väl hunnit bli en 04.30 sisådär.
In kommer Markus och Sofia.
De ser storögt på medan de intar scenen.

Rödögd och glåmig sitter Robert
hukad fram över soffbordet
och lägger ett 5000-bitars pussel
som verkar föreställa ett bergsmassiv
i Schweiz, några skidliftar,
färgglada skidåkare
och ett jättemaffigt hotell mitt i tavlan.
Televisionsapparaten står fortfarande på
och visar reklam för tv-shop.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 330 gånger
Publicerad 2006-11-09 19:07



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Hehehe...en dikt full av humor o värme...en härlig läsning!
2006-11-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP