Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här någonting om lugnet som skall förebåda stormen ifrån avlägsen benägen släkting, om en får tro Darwin, för övrigt en stad långt bort och därför ingenting att bry sig om för dagens designande folkslag


Och så säger de att människan kan tänka




Iblan, tänkte apan, fattas här ett \'d\'

kanske vore det då möjligt att prata

med en människa om de?

Men de andra aporna avrådde

helt klart och förnumstigt

medan de som befann sig högst upp

i hierarkin satt och valde mellan frukterna

och bladen som skulle tjäna som middag åt dem

ty denna apart var ingen dum sort

de visste rätt så precis att solen har sin gång

även om den naturligtvis har sina fläckar

men, tänkte apan, jag kanske kan ympa in

någonting hos människan

få henne att tro det var helt hennes egen

idé




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 361 gånger
Publicerad 2006-11-14 01:13



Bookmark and Share


    laissez_faire
Hehe, den här gillade jag. Bra jobbat.
2006-11-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP