Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland när jag möter någon och pratar en stund, vill jag avsluta med några uppmuntrande ord. Ibland väljer jag att uttala dem, ibland blinkar jag istället. blink blink


Möte med \'fienden\' ?





-Står du ut med dina öron?
-Vad sjutton säger du, vad angår det dig?
-Står du ut med dina öron?
-Ja, jag gillar dem faktiskt!
-Står du ut med dina öron?
-Jag svarade ju just på den frågan!
-Står du ut med dina öron?
-Det var väl då ett väldans tjat! Om du menar att mina öron står ut en smula, än sedan då? Ja, mina öron står uuuut!
-Om du står ut med dina öron, bli flygare!
-Vill du ha spö, eller?
-Jag tror att jag väljer det okända, alltså väljer jag \'eller\'.
-Du är ju tamej fff, inte klok!
-Jag är en sådan där som testar dig, förstår du inte det?
-Testar? Vad då testar? Vad tusan menar du med det, är du en fff king dåre, vad?
-En fffff king dåre, sa Bill. -En kingad fåne, sa Bull.
-Vad praaatar du om nuuu då?
-Har du aldrig lästa Pelle Svanslös, sagan om en riktigt sanslös flock katter?
-Nä, men jag såg några avsnitt av adventskalendern... den var ju helsjuk, och för barn dessutom, fast de verkade konstigt nog gilla den...
-Tja, det handlar om ifall du har barnasinnet kvar, eller om du tar allting i verkligheten på stenhårt allvar. Du kanske tar dig själv på för stort allvar.
-Du menar att om jag går omkring och nojsar och skojar med folk så...?
-Ungefär så, något ditåt, flörta litet, gör litet antydningar till dans, le mot folk och blinka mot det motsatta könet. Ellier iallafall mot dem som du helst vill flörta med. Det går att uppmuntra folk och då mår du så bra när du får positivt bemötande på dina lilla invit.
-Jo, men jag kan ju få spö istället, om jag inte ser mig för.
-Tja, börja litet enkelt, och ha känselspröten ute, så du inte gör bort dig i onödan.
-Så jag inte skojar med en som jag, menar du?
-Javisst, du har väl sett björnen Balou, på julafton?
-Men du, det är faktiskt inte alla som kan det där, bara ta allting med en klackspark. En del människor har faktiskt för mycket jobbiga grejor att ta itu med för att alltid låta sig flörtas med.
-Mmm, det är det som är utmaningen, att kolla in och se hur du skall gå till väga, men de flesta uppskattar iallafall ett leende.
-Kanske det du, men det kan också leda till bråk. Som att vad fan tror jag att jag glor på, och \'du skall fan inte stöta på min syrra/tjej/kille\'.
-Mmmm, nå men vad låg det i det där \'eller\' nu då?
-Det betyder att du skall be mig om ursäkt, fattar du inte det?
-Ja, det är okej för mig. Jag ber dig högaktningsfullt om ursäkt. Och du?
-Ja, vad är det?

Blink...






Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 437 gånger
Publicerad 2006-11-17 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP