Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

zinnwald

igor styr in på p-fickan
det ryker ur pipan på taket till den lilla byssjan
han ger henne ett halvt paket petra
och tar ett stadigt tag om hennes haka

-min älsklingsflicka, säger han

hon kliver ur vazen utan att svara
och går in till veronijka
hon har kokat buljong på spisen
och har mörkröda läppar

det kommer att skymma inom en timma
så hon tänder ljusslingan i skyltfönstret
det är renbäddat bakom draperiet

skogen har fällt alla löv nu
uppe på gränsen ligger nästan en halvmeter nysnö
avklätt och kallt

hon penslar den spruckna maskan
i nylonstayupen med nagellack
veronijka hyskar korsetten

långtradarna kommer i skov
nedrullande på lågväxlarna
det sjunger bekant i motorbromsarna

dimman lägger sordin på kvällsskiftet
-nästa helg gör vi teplitz!




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 356 gånger
Publicerad 2006-11-19 11:15



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
ja jag känner till detta, men det var värre förut

rader och rader av långtradare
och rader och rader av tjejer

du återskapar bilderna som jag själv har sett...
2007-05-24

  tom boreland
snyggt inbäddat elände
2006-11-20

  Per Rydberg
Snyggt wayward!
Jag läser din berättelse samtidigt med att en inre film spelas upp, trivs i miljön!!
Du delar generöst med dig av bilder ur en för mig okänd värld.
Du beskriver med en sorts karg men omisskänlig värme.
Du får fram ett samhörighetens skimmer som lever där oberoende av den anade enkelheten.
2006-11-19
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga