Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten kastanj

om min första flickvän.. vi var bara ihop i en månad, det var under hösten, och vi brukade ses i parken. Det var höst då, och kastanjer överallt.. hon letade länge i parken tills hon hittade den allra minsta kastanjen, liten som en ärta, med en liten vit prick i mitten. Den tyckte hon om, och den gav hon till mig. När det tog slut trodde jag att jag inte hade någonting från henne, men jag hittade kanstanjen.. jag har kvar den såklart :) 

 

Jag har en gyllene kastanj
Ett litet guldbrunt klot

Du ser en liten brun kastanj
Som längesedan dött

Jag ser ett litet frö av kärlek
Jag hör ett hjärtas snabba slag
Som längesedan tystnat

Jag ser den enda gåvan av en älskande
Innan de slets ur lyckans hamn.




Fri vers av Conan Jonasson
Läst 663 gånger
Publicerad 2006-11-21 17:31



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Väldigt vacker
2006-12-08

    Dandelion
Vacker dikt om fina minnen och enkla symboler för ngt som var stort just då.
Håller med föregående skrivaren. Korta av förklaringen
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Conan Jonasson
Conan Jonasson