Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(historiens tavla är troligen målad under våren och försommaren 1995)


Livlig fantasi del 1, kapitel 2






Polisbilens blåljus gör dagen till natt. Skuggorna växer under en molnrik himmel. Jagets identitetslöshet suger i sig händelsernas förlopp. Blommar upp för ett ögonblick då ögonen fångar in en på gatans blanka asfalt blödande och skrikande gestalt. Hjälpen i form av uniformsklädd personal skrider sakta som i slow motion, till aktion. En blodbestänkt pingpongboll ligger i rännstenen. Där ligger också spritflaskor, utslagna likt ett drucket landslag i fotboll, rusiga efter förlusten... av jagets maskot, en uppstoppad och försoffad säl från sälslaktens Norge. Avsaknaden av en röd tråd i gestaltens ena strumpa skall komma att bli sett som avgörande bevis när fallets huvudspår mynnar ut i rättegångar mot de som skyldiga äro. Tralalala lala lala la...
Kärleken till vädrets makter, bland annat en för tillfället försvunnen sol, skall betydligt underlätta ordningsmaktens arbete. Ty det har regnat endast kortare skurar. Liksom sprungna ur skurarna från ett, ännu inte annat än i fantasin, avfyrat maskingevär. Likt ett flygande tefat, flyger ett kaffebröd genom luften. Ett polisbefäl har satt i halsen, resterna av en äppelmunk tar mark vid sidan av en blodbestänkt pingpongboll vilken ligger i rännstenen. (Hur ofta kan en sådan tingest få bli liggande där i vanliga fall, tro?) Ögonblicksbilderna fångas för tid och evighet i form av det tränade ögat hos en gråsparv. Vilken satt sig på on-knappen till en videokamera. Eftersom det inte finns någon film i kameran, frår man betrakta det som erforderligt av ägaren till nämnda kamera att ha fantasi vid betraktandet av ett tomt magasinsutrymme. Polisbefälet storknar och faller död ned, på en äppelmunk (läs allt om detta, eller kanske inte, i stycke tre) Till stor förtret för en hungrande gråsparv. En vampyr tycks vara lös i staden. Nej, nej, inte i magen. I staden. Vampyren suger blodet ur den röda rosen och blir vegetarian, på köpet av tolv röda rosor, telegraferade direkt till Transylvanien. Om polisbefälet ätit på ett av vaniljkräm fyllt wienerbröd ändå! En gråsparv är en grå sparv som springer frivarv. Mannen på balkongen står och gäspar, trenne stekta sparvar flyger förbi och blinkar med sina vänsterögon.

Läs den spännande fortsättningen i del ett, kapitel tre. Eller inte.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 607 gånger
Publicerad 2006-11-22 18:15



Bookmark and Share


    Collection
Du facinerar mig
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP