Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnistan



Version ett

frågande;
i en ökenvind
med ett bortblåst "vad?".
vågande;
vid en naken kind
skymtar lyckans stad!

jag vet än
hur ett ögonblick
löste himlens band.      
först en vän;
sen en enda blick
över tidens rand.        

 

 

 

 

 

 

Version två

flämtande
i en ökenvind
ur ett fjärmat "vad?".
hämtande
ur en rosig kind
fram sin lyckas stad.

jag vet än
hur ett ögonblick
tände tidlös brand.
hur en vän
med ett ända stick
löste himlens band.




Fri vers av Conan Jonasson
Läst 461 gånger
Publicerad 2006-11-23 19:54



Bookmark and Share


  Jer
Håller med andra kommentaren. Jag
skulle ta bort versionnumrering.
Kontrastens skildring känns naturligt och
blir en vacker diktform. Rimets klingande
är perfekt, även flyttet. Bravo!

Har personliga åsikter om din interpunktion.
Skapar orythm för ögonen, störa mer än den
tillföra, speciellt semikolonen samt punkten
efter frågeteckenet. Dock uppropsteckenet
känns naturligt. Mitt råd: bort med allt annat
samt använd kursiv:

med ett bortblåst vad?
2007-01-01

  Tove_L
bostik! skrev fel:P
2006-12-09

  Tove_L
wow båda är ju helt jättebra:D

förresten botik det stavas visst version
2006-12-09

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Jepp Båda är ju helt UNDERBARA! =)
2006-11-29

  Micael Axelsson
Två dikter
Två bildspråk
Med bara få men ack så stora förändringar...
Ingen av dem, kan väl förkastas, ingen av
dem skall försakas...

Du skriver med ett moget hjärtas språk.
Ditt sinne hittar stora bilder, i de små orden.
2006-11-25

    Bostik
Oki doki, läste version (först av allt, det stavas verision =P slarvfel) ett och blev måttligt imponerad av första strofen, fin men tyckte inte mycket mer.
Sen läste jag version två, och snubben där blev jag verkligen rörd, för du är en jäkel på det där med bildspråk upptäckte jag. Rosenkinden i öknen, oceanen i ödeslandet - det är helt enkelt klockrent bildspråk som jag önskar att jag själv hade kommit på. Snyggt helt enkelt.
Som sagt, version två är den du ska spara på, för den är verkligt, verkligt bra. / Johan
2006-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Conan Jonasson
Conan Jonasson